torsdag 6 oktober 2011

Ayurveda

Det betyder "läran om livet" som omfattar både kunskap om hur vi ska tänka, aktivera oss fysiskt men framför allt hur vi ska äta för att må bra, vara i balans och balansera det som kommit ur balans. Det handlar om att se maten som medicin. Att vi kan förstå och lära oss hur vi kan medicinera kroppen och läka ut olika problem.

Om man lär sig grunderna, lägger tid på att välja ut bra råvaror och rätt sådana för att läka kroppen kommer matkontot bli mer ekonomiskt men vår kropp (som vi ska ha till vi dör) mår som allra bäst.

Vi börjar i köket (jag gör detta idag). En rejäl storstädning är perfekt för att komma igång. Damma av allt porslin, ställ undan det du aldrig använder. Ge plats och utrymme för nya saker. Sortera årtidsvis, som i garderoben, och ha vinter-,vår-, sommar-, och höstservis (om man nu har denna möjlighet vilket jag inte har! Men har en servis som jag älskar och förändrar med något litet.). Städa ur skafferiet och släng allt som nått utgångsdatum. Lägg märke till allt som du inte använder och fundera igenom om du verkligen behöver det innan du köper det igen (funkar på kläder också). Genom att lägga märke till detta kommer vi att vara mer ekonomiska i våra inköp. Rensa även bland kryddorna som har ett ugångsdatum och tänk samma sak här. Jag sätter igång direkt! See u soon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar